VOĆE KOJE ĆE VAM POMOĆI SKINUTI KILOGRAME: Smijete ga jesti bez problema

Najnovije Recepti Zanimljivosti
Podržite nas

“Voće koje ima jako malo kalorija, možete da ga jedete u neograničenim količinama i tako se oslobodite viška kilograma.”

JAKO MALO KALORIJA

Osim što pomažu u mršavljenju- šolja sjeckanih jagoda ima svega 53 kalorije. Tako da su jagode izvrsne za hidriranje organizma.

JAKO MALO ŠEĆERA

Jabuka ima za trećinu više šećera, a banana iste gramaže duplo više šećera od jagoda.

JAKO PUNO VLAKANA

Takođe, ovo voće je bogato i vlaknima što je ogromna bonus. Šolja jagoda ima 3,3 grama vlakana.

Možete ih uzgojiti i na balkonu, samo pratite ove savjete. Ovaj način sjetve gotovo 100 posto garantuje uspjeh.

Prvi korak je nabava sjemena jagode. Za nekoliko desetaka sadnica jagoda bit će dovoljan samo jedan plod. Naime, žućkaste tačkice na površini ploda zapravo su sjeme jagode i vrlo se lako vade čačkalicom. Sjeme možete sakupiti na takav način ili kupiti gotov paketić u nekom od vrtnih centara. Nakon vađenja sjeme treba ostaviti nekoliko sati na papirnatom ručniku kako bi se osušilo. Za to vrijeme pripremite plastičnu posudu s poklopcem i čisti papirnati ručnik. Sjeme valja rasporediti po površini papira u posudi i dobro ga navlažiti ručnom prskalicom te zatvoriti u posudu.Zatvorenu posudu postavite uz prozor jer sjeme jagode najbolje klija upravo na svjetlu. U sljedećim danima potrebna je svakodnevna provjera posude jer se papir u njoj ne smije osušiti.

NASTAVITE ČITATI NA SLJEDEĆOJ STRANICI ——>


Podržite nas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *